Startsida Doktorandhandboken

 

Intervjuer

Här kan du läsa intervjuer med personer som har olika erfarenhet från doktorandstudier.

Achir bytte handledare under utbildningen


När Achir hade varit här i nästan ett år hade han utfört två experiment och fått dem publicerade. Då berättade professorn att han inte hade finansiering för resten av Achirs tid som doktorand... Läs mer »

Aleksandra Popovic, doktorandombudsman


Byte av handledare är det vanligaste problemet som doktorander vill ha hjälp med... Läs mer »

Anders Rantzer, professor och prefekt


Institutionen för reglerteknik vid Lunds universitet brukar få mycket goda omdömen av sina doktorander vid de regelbundna uppföljningarna. Här bedrivs framgångsrik forskning och de 30 doktoranderna är alla anställda... Läs mer »

Jayesh Pandya

, har utländsk bakgrund


Jayesh började doktorera i Indien men var inte helt nöjd med labbmiljön. Efter nästan ett års studier fortsatte han sina forskarstudier vid ett bioteknikföretag i Indien... Läs mer »

Lena, före detta "skuggdoktorand"


Stå på dig och ta inte ta vilken skit som helst. Kräv att bli behandlad med respekt. Kolla upp vilka regler som faktiskt gäller. Om du tycker du blir utnyttjad acceptera inte det utan ställ krav. ... Läs mer »

Pia Grahn, doktorand vid forskarskola


— Att forska är mycket mer än jag trodde. Alla dagar är olika, med utbildning, undervisning och forskning, och man lär sig något nytt varje dag... Läs mer »

U

fuk Kirik

, har utländsk bakgrund


Ufuk berättar att eftersom han inte är svensk medborgare så blir det mycket extra pappersarbete, särskilt i kontakterna med Migrationsverket och ambassaden... Läs mer »

Vicki Wenander, industridoktorand


Hon rekommenderar att den som funderar på att bli industridoktorand först går igenom alla för och nackdelar med att doktorera, vilka styrkor och svagheter man har, vilka uppoffringar som kan krävas och vilka vinster det kommer att ge...  Läs mer »
Senast uppdaterad: 2012-10-19

NYA INTERVJUER?

Har du förslag på personer vi kan intervjua?

Skicka gärna in ditt förslag via vårt kontaktformulär.

Universitets- och högskolerådets logotyp
Universitets- och högskolerådet Box 45093 104 30 Stockholm www.uhr.se
Telefon: 010-470 03 00  E-post: Till kontaktformulär